Bezalkoholna pića

The Coca cola company

Coca cola company predstavlja američku tvrtku koja se bavi proizvodnjom, distribucijom i oglašavanjem gaziranih i negaziranih bezalkoholnih pića i sirupa. Najpoznatiji primjeri svakako su: Coca Cola, Fanta i Sprite. Njihova imena postala su sinonim za druženja i zabavu već generacijama. Proizvodi iz kategorije gaziranih napitaka, koja se brzo razvija, potrošaćima pružaju užitak i osvježenje, dodatni izvor energije i jedinstven okus. Izumljena još davne 1886. godine i od tada joj popularnost samo raste!

Coca Cola najpoznatije je piće na svijetu. Izumljena još davne 1886. godine i od tada joj popularnost samo raste. Sva bezalkoholna gazirana pića na svijetu imaju približno istu formulu: 90% vode i 10% šećera. U Colu se dodaju još ugljični dioksid, karamela, ortofosforna kiselina, prirodne arome i kofein. Ostalo je povijest.

Fanta je uz Colu, također, jedno od najpoznatijih pića na svijetu. Svoju popularnost duguje izrazito žutoj boji i veseloj ambalaži koja svojim izgledom poziva svakog na pravo osvježenje. Fanta je okus za sve generacije koje uživaju u bogatstvu okusa i svježini koja traje već godinama.

Sprite je popularno bezalkoholno piće na bazi limuna i limete. Svoj prepoznatljivi izgled dobiva 1961. godine od kada se njegova popularnost drži usko uz Colu i Fantu. Sprite se prodavao u zeleno-plavim limenkama i prozirnim zelenim bocama.